- Pieczona EKO owsianka z owocami oraz domowym kremem orzechowo – czekoladowym. Dodatkowo jogurt naturalny z musem truskawkowym.
- Makaron ryżowy po chińsku z dodatkiem tofu w aromatycznym sosie sezamowym
Przykładowe menu
Poniedziałek - 4 posiłki
- Pieczona EKO owsianka z owocami oraz domowym kremem orzechowo – czekoladowym. Dodatkowo jogurt naturalny z musem truskawkowym.
- Makaron ryżowy po chińsku z dodatkiem tofu w aromatycznym sosie sezamowym
-
EKO tarta z kuskusem, serem feta, serem pleśniowym oraz szpinakiem
-
Krem z kukurydzy oraz ziemniaków z kurczakiem zagrodowym
Wtorek - 2 posiłki
- EKO orkiszowy chlebek z tasiemkami marynowanej marchwi, sałatą fryzą, papryką, serem mozzarella oraz serem bazyliowym
- Kopytka buraczane z BIO indykiem sous vide oraz musem szpinakowym z mango
Wtorek - 4 posiłki
- EKO orkiszowy chlebek z tasiemkami marynowanej marchwi, sałatą fryzą, papryką, serem mozzarella oraz serem bazyliowym
- Kopytka buraczane z BIO indykiem sous vide oraz musem szpinakowym z mango
-
Szarlotka z EKO jabłek z dodatkiem jogurtu naturalnego oraz cynamonu
-
Zupa malezyjska z batatami, mleczkiem kokosowym oraz BIO indykiem
Środa - 2 posiłki
- EKO naleśniki orkiszowe w stylu kokosowym z papają, granadillą oraz liofilizowaną borówką
- EKO krem z pomidorów z pełnoziarnistym ryżem oraz kulkami mozzarelli
Środa - 4 posiłki
- EKO naleśniki orkiszowe w stylu kokosowym z papają, granadillą oraz liofilizowaną borówką
- EKO krem z pomidorów z pełnoziarnistym ryżem oraz kulkami mozzarelli
-
EKO bagietka o niskim indeksie glikemicznym z mozzarellą oraz salsą pomidorową
-
Sałatka z dzikim ryżem, cieciorką, szpinakiem, boczniakiem, pieczonym tofu, pulpą mango oraz sosem orzechowym
Czwartek - 2 posiłki
- EKO tapioka kakaowa z domową BIO granolą, owocami oraz domowym masłem orzechowym
- EKO pierś z kaczki z sosem pomarańczowo – tymiankowym, batatami, suszonymi jabłkami oraz karmelizowanymi buraczkami
Czwartek - 4 posiłki
- EKO tapioka kakaowa z domową BIO granolą, owocami oraz domowym masłem orzechowym
- EKO pierś z kaczki z sosem pomarańczowo – tymiankowym, batatami, suszonymi jabłkami oraz karmelizowanymi buraczkami
-
Ciasto bezglutenowe z BIO marchewką oraz polewą jogurtową
-
Krem z pieczonego buraka i malin z dodatkiem żytnich grzanek, serem ricotta oraz momozzarellą
Piątek - 2 posiłki
- BIO chlebek bananowo – owsiany w sosie capuccino z kiwi, migdałami oraz domową pastą orzechową
- Makaron z dodatkiem szpinaku,krewetkami tygrysimi, marynowaną BIO marchwią i sosem na bazie mleczka kokosowego
Piątek - 4 posiłki
- BIO chlebek bananowo – owsiany w sosie capuccino z kiwi, migdałami oraz domową pastą orzechową
- Makaron z dodatkiem szpinaku,krewetkami tygrysimi, marynowaną BIO marchwią i sosem na bazie mleczka kokosowego
-
Pieczywo o niskim indeksie glikemicznym z serem kozim, serem bazyliowym, musem paprykowym oraz ananasem i kiwi
-
EKO tapioka z mlekiem migdałowym, musem malinowym, owocami oraz gorzką czekoladą